"Munin" havarerer

Forsvarsivrige kvinder i 1915

"Vi undertegnede danske Kvinder på Sjælland har herved den Glæde at stille til Hærledelsens Raadighed en Sum paa 18.000 Kroner til Indkøb af en Flyvemaskine, forudsat at Hærledelsen kan tilsige os, at denne maskine, i hvert fald ved en Krigs Udbrud, vil faa Station i Jylland og vil blive benyttet til hyppige Flyvninger, saa vidt muligt over alle, men særlig de sydlige dele af Jylland, saaledes at den kan ses af vore betrængte Landsmænd dér og give dem en Følelse af, at der vaages over dem og bringe dem en Hilsen, saavel fra Hærens ledelse som fra danske Kvinder paa Sjælland. Vi ønsker, at denne Flyvemaskine maa faa navnet "Hugin" i Haab om, at en anden, "Munin", snart maa føjes til."
"Munin". Klodser for hjulene var ikke opfundet endnu!

Jydske Flyverafdeling

Premierløjtnant Henning Stockfleth omkom ved en flyveulykke 1. oktober 1917 ved Viborg. Hangaren for Jydske Flyverafdeling lå meget tæt på den nuværende amtsgård/regionsbygning.  

http://www.tinbox.dk/files/tinbox-1975-2.pdf  (side 16)

Om Nordens guder:
http://www.petermadsen.info/pages/vh/valhalla.html
Hugin og Munin var Odins to ravne, der fløj ud i Verden og rapporterede tilbage.

Flyvevåbnets Bibliotek

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I går | 16:55

Nej, desværre har vi ikke adgang til den store bunker 1137, der stadig er i operativ brug. "Vores" bunker er en type 622 mandskabsbunker. Mvh. Palle J. C.

...
17.09 | 15:43

Jeg bragte signaler ud og blev kendt i mange afdelinger, da proceduren var at øverst kommanderende fik indholdet , mod kvitteret kuvert til Wing 329798

...
14.09 | 10:28

Hej der. En lille forespørgsel: Kan/må man ved et besøg se selve operationsrummet i bunkeren ? Var floursuperveiser der i 1969/1970.
Mange hilsner

...
09.09 | 10:25

Hallo !!!
Ich suche Informationen vom IV. NJG 3 .

Danke FW

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE